Examen

THEORIE EXAMEN:

Om je theorie examen aan te vragen heb je een DigiD nodig. Je logt hiermee in bij het CBR. Bij deelname aan het theorie examen moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen.

MACHTIGEN RIJSCHOOL:

Voordat het praktijkexamen kan worden aangevraagd door de rijschool moet je met je DigiD inloggen bij het CBR en rijschool Van der Sluijs machtigen.

Tegelijkertijd vul je jouw gezondheidsverklaring in. Hiervoor betaal je € 37,80, wat je meteen via een elektronische betaling aan het CBR moet betalen (de rijschool kan dit ook voor je doen).

TUSSENTIJDSETOETS:

Als je de TussenTijdseToets gaat doen, dan neem je een geldig legitimatiebewijs mee.

PRAKTIJK EXAMEN:
rijbewijsIn overleg kun je zelf de datum en het tijdstip van het praktijkexamen bepalen, mits deze nog beschikbaar zijn. Zo kunnen we goed het lesprogramma afstemmen op het examen. Op de examendag neem je een geldig legitimatiebewijs mee.

Na afloop van het praktijkexamen worden je gegevens elektronisch verzonden naar het CRB (Centraal Rijbewijzen Register) Je moet het rijbewijs persoonlijk op het gemeentehuis aanvragen en ophalen. rijbewijsachterkantNeem bij aanvraag een recente goed lijkende pasfoto in kleur en je legitimatiebewijs mee. Na 5 werkdagen is je rijbewijs klaar en kun je het (met je legitimatiebewijs) ophalen.
Ben je gezakt, dan worden de gemaakte fouten met je doorgenomen. Samen overleggen we dan hoe we verder gaan.
Het herexamen mag pas na 2 weken weer plaats vinden, maar binnen 6 weken.