Praktijk

De rijopleiding bestaat uit de benodigde rijlessen, evt. de TussenTijdseToets en natuurlijk het praktijkexamen.
Met behulp van een lesplan leer je in een korte tijd alle benodigde vaardigheden die op het praktijkexamen van je worden gevraagd. Verder ga je zo snel mogelijk in het examengebied rijden waardoor je extra goed op het examen bent voorbereid (CBR Leusden).

De TussenTijdseToets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het voordeel hiervan is om alvast te wennen aan het rijexamen met een examinator van het CBR. Op je examen weet je dan precies wat je te wachten staat en dat brengt een beetje rust. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Een leuke bijkomstigheid is, mocht je de  ‘bijzondere manoeuvres’ goed doen, dat je voor het eerstvolgende examen hier een vrijstelling voor krijgt en dat brengt nog meer rust tijdens het examen.

Voor het allemaal zover is zul je eerst je theorie examen gehaald moeten hebben.

Je hebt bij Rijschool Van der Sluijs meerdere mogelijkheden om je rijbewijs te halen:

Losse lessen: Hiervoor betaal je een vast bedrag afhankelijk van je keuze voor lessen van 60 min of 75 min.

Pakketten: Daarin heb je verschillende mogelijkheden. Tijdens je eerste les breng ik een advies uit aan de hand van je vaardigheden op dat moment. We bekijken dan hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben om in één keer voor je praktijkexamen te slagen. Het is een advies; de keuze is aan jou!

Afzeggen rijles: Indien verzuim/verhindering niet 24 uur voor aanvang van de les is doorgegeven dan wordt de rijles berekend.

Je kunt kiezen uit lessen van 60 of 75 minuten.

Lessen die niet afgenomen worden uit je pakket krijg je terugbetaald.